ხუთშაბათი, 2025-01-09, 8:03 PM | მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა |
|
სტატიების კატალოგი
ორაგული ლიმონის სოუსით
ორაგულის ფილე - 500 გრ, თავიანი ხახვი - 1 ცალი, პრასი - 4 ღერი, ზეითუნის ზეთი- 1 ს/კოვზი,კ არტოფილი - 2ცალი, თევზის ბულიონი - 2 ჭიქა, წყალი - 3 ჭიქა, ნაღები (33%) - 2/3 ჭიქა, დაფნის ფოთოლი, მარილი, დაფქვილი შავი პილპილი, ლიმონის წვენი, ოხრახუშის ნორჩი ფოთლები - გემოვნებით. * * * * * ქვაბში (ძალიან ღრმა არ უნდა იყოს) შეათბეთ ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი თავიანი ხახვი, პრასი და შუშეთ მანამ სანამ ხახვი გამჭირვალე არ გახდება (2-3 წთ). ჩაამატეთ ქვაბში კვადრატებად დაჭრილი კარტოფილი, ბულიონი, მარილი და სუნელები. მიიყანეთ ბულიონი ადუღებამდე, შემდეგ ჩაუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ კარტოფილის მოხარშვამდე (25-30 წთ).შემდეგ, გააცივეთ, გადმოასხით სხვა ქვაბში და ჩარჩენილი მასა მიქსერით გათქვიფეთ, ბულიონი შეურიეთ პიურეს და შეათბეთ ნელ ცეცხლზე, ორაგულის ფილე დაჭერით პატარა ნაჭრებათ, აურიეთ მარილი, პილპილი. ჩაამატეთ სუპში და ხარშეთ თევზის მოხარშვამდე, მუდმივი მორევით 5 წთ. შემდეგ კი შეაზავეთ სუპ-პიურე ნაღებით და სურვილისამებრ ლიმონის წვენით. შუფრაზე მიტანის წინ, სუპი შეგიძლიათ გაალამაზოთ მწვანილის ტოტებით.
|
კატეგორია: კულინარია | დაამატა: telavi20 (2010-09-25)
| ავტორი: ორაგული ლიმონის სოუსით
|
ნანახია: 755
| ტეგები: ორაგული ლიმონის სოუსით
| რეიტინგი: 0.0/0 |
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს [ რეგისტრაცია | შესვლა ]
|
| |